Nieuws

EEN OP DRIE JONGEREN WIL VEEL DICHTER BIJ WERK WONEN

Liefst één miljoen Belgen - ruim een kwart van de werkenden onder ons - overweegt om te verhuizen om zo niet meer dagelijks in de file naar het werk te moeten staan. Vooral jongeren van 18 tot 34 jaar - 37 procent (!) - willen stappen ondernemen om het woon-werkverkeer drastisch in te korten. Dat blijkt uit onderzoek door iVOX.

Eén uur en twintig minuten. Zo lang is de werkende Belg gemiddeld per dag onderweg van en naar het werk. Een tijd die de laatste jaren alleen maar stijgt. Niet zo verbazingwekkend, want bijna 1 op de 4 Belgen (23%) woont vandaag op meer dan 30 kilometer van hun werk.

Verhuizen

Voor veel Belgen blijft het woon-werkverkeer dus een zware last. Onderzoeksbureau iVOX voerde een bevraging uit bij 570 werkende Belgen. Ruim een kwart (27%) is bereid om te verhuizen om dichter bij het werk te wonen. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen Belgen die hierover zo denken.

Nog opvallender. Niet minder dan 37% van de jongeren onder de 34 zou willen verhuizen om zo het woon-werkverkeer in te korten. Bij 35-55-jarigen gaat het om 21% en bij de 55-plussers om 20,5%.

Wonen naast het werk

Vandaag wil meer dan de helft van de Belgen (59%) niet meer dan 30 km pendelen - en liefst minder. Bijna 1 op 3 (28%) van de bevraagden geeft aan op maximaal 15 km te willen wonen van zijn werkplaats. Maar het mag zeker nog korter zijn. En vooral dat laatste geeft stof tot nadenken.

Soms zorgt een afstand van vijf kilometer tussen woonplaats en kantoor al voor stevige fileproblemen. Dat valt goed op in een stad als Antwerpen, die samen met Brussel één van de steden is waar de mobiliteitsdruk het grootst is.

Foto: Pexels8/11/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België