Nieuws

AIRBNB SCHIKT ZICH NAAR EUROPESE CONSUMENTENREGELS

Airbnb heeft de manier waarop het zijn aanbod presenteert in overeenstemming gebracht met de Europese normen. Dat kondigde de Europese Commissie aan na onderhandelingen met het populaire verhuurplatform voor tijdelijke accommodatie.

Vorige zomer hadden de Commissie en de Europese consumenteninstanties Airbnb op de vingers getikt omdat het platform de prijzen en voorwaarden voor de huur van kamers en woningen niet voldoende transparant weergaf op de site. Zo doken er bij een boeking op de volgende pagina’s soms extra lokale taksen, schoonmaakvergoedingen of andere verplichte bijkomende kosten op.

Eerste prijs = eindprijs

“Voortaan kunnen consumenten erop betrouwen dat de prijs die ze op de eerste pagina zien ook de eindprijs zal zijn”, zo begroet eurocommissaris Vera Jourova de aanpassingen. De Tsjechische verwacht dat ook de concurrerende platforms snel het voorbeeld van Airbnb zullen volgen.

Bemiddelingsdienst

Behalve die toezegging heeft Airbnb er ook voor gezorgd dat consumenten duidelijk zien of een accommodatie wordt verhuurd door een particulier of een professional. Er is voortaan ook een makkelijk toegankelijke link naar de bemiddelingsdienst bij geschillen.

Het platform legt consumenten nu ook duidelijk uit dat ze in eigen land een rechtszaak tegen Airbnb kunnen aanspannen en dat ze lokale verhuurders kunnen aanklagen bij schade of letsel.

Bron: Belga

Foto: Airbnb23/07/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België