Nieuws

VIJF UUR TIJD VOOR OPERATIE-WITTE HUIS-VERHUIZING

Terwijl de inauguratie zich voltrekt, ondergaat het Witte Huis een pijlsnelle metamorfose: in ongeveer vijf uur gaan de spullen van de familie Obama eruit, en die van de familie Trump erin.

Zodra de president en zijn opvolger de deur uitgaan op weg naar het Capitool voor de beëdiging van Trump, komt het personeel van het Witte Huis, dat bestaat uit ongeveer 90 personen, in actie om het pand aan te passen aan de nieuwe bewoners.

Om 14.30 uur Belgische tijd verzamelt de staf zich in de State Dining Room om afscheid te nemen van de Obama’s. Het personeel blijft in het Witte Huis bij wisselingen van de president. Direct na 16.30 uur komen de verhuizers. Externe verhuizers mogen om veiligheidsredenen het Witte Huis niet in, dus het personeel moet spullen versjouwen.

Keukenpersoneel blijft

Daarna rijden ook de verhuiswagens met de spullen van inkomend president Trump en zijn gezin voor. De vaste stafleden van het Witte Huis richten de kamers in. Schilders, loodgieters, timmerlieden en elektriciens verrichten kleine reparaties. Alleen het keukenpersoneel is van verhuisdienst gevrijwaard om voor eten te kunnen zorgen.

Het woongedeelte van het Witte Huis telt zestien slaapkamers, die opnieuw moeten worden ingericht en aangepast aan de wensen van de Trumps. Presidenten kunnen eigen meubels meenemen, en hebben ook de keuze uit een magazijn van eerder gebruikt meubilair.

Absolute deadline

Rond 20.30 uur Belgische tijd, als de inaugurele parade begint, moet de transitie in het Witte Huis nagenoeg zijn afgerond. De absolute deadline is 21.30 uur: vanaf dat tijdstip kan de nieuwe president zijn intrede doen in het Witte Huis. Vermoedelijk wordt het wat later. Hij wordt begroet met de woorden: “Welkom in uw nieuwe huis, meneer de president!”

Bron: www.nrc.nl

Bekijk een virtuele rondleiding in het Witte Huis door rechtsonder op 'Meer info' te klikken.20/01/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België