Nieuws

4 IDEALE MOMENTEN OM JE WONING TE VERKOPEN

De juiste timing is voor veel zaken cruciaal. Zeker als het gaat over grote gebeurtenissen zoals het verkopen van je woning. Wanneer verkoop je het best je woning? Vijf momenten, allemaal gebaseerd op verschillende kalenders die ons leven bepalen.

1. Weerkalender

We praten bijzonder veel over het weer. Het beïnvloedt ons (koop)gedrag. Tof tweede stek in het zonnige buitenland? Wacht dan tot de koude wintermaanden. Mensen die een huis of vakantieverblijf in het buitenland willen kopen, zijn eerder geneigd om tijdens de wintermaanden hun slag te slaan. En ook omgekeerd? Huisje in België met zwembad? Wacht tot de zomermaanden wanneer mensen hunkeren naar afkoeling.

2. Belastingkalender

De belastingbrief is nooit fijn om te ontvangen, zeker wanneer je meer moet betalen dan verwacht. Meer kosten maken is dus de boodschap, zoals een hypotheekrente bijvoorbeeld. Veel jonge mensen kopen hun eerste woning tijdens de eerste twee à drie jaar dat ze aan het werk zijn. Zo wordt die volgende belastingbrief een pak aangenamer.

3. Vakantiekalender

De kerstvakantie of grote vakantie zijn absolute no go-periodes voor het verkopen van je pand. Tijdens deze vakanties is men minder geneigd om op huizenjacht te gaan. Men geniet dan liever van de tijd met familie. December is met voorsprong de minst ideale maand om je Belgische woning te koop te zetten. Iedereen is dan al in de kerstsfeer.

4. Academische kalender

Families met schoolgaande kinderen gaan vaak op huizenjacht in de lente. Waarom? Heel simpel: als ze tijdens die periode een woning kopen, ontvangen ze de sleutel rond de grote vakantie. En dat is een ideaal moment om te verhuizen met de kids!

Conclusie

De beste periode om een huis te verkopen is rond de maanden maart en april. Rekeninghoudend dat je huis wel nog even te koop staat en dat de koper nog vier maanden heeft tot het verlijden van de akte. Op die manier kan je in de vakantie verhuizen.

 21/02/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België