Nieuws

6 OP 10 NIEUWBOUWWONINGEN 'BIJNA ENERGIENEUTRAAL'

De strengste energienorm voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, die pas vanaf 2021 zal gelden, wordt nu al door zes op de tien nieuwbouwwoningen gehaald. Dat heeft Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) gezegd op Batibouw.

De Vlaamse overheid verstrengt sinds 2006 stelselmatig het maximale E-peil waaraan een nieuwe eengezinswoning moet voldoen. Van E100 toen zijn we intussen gedaald naar E40. In 2020 evolueren we naar E35 en in 2021 wordt dat E30, wat overeenkomt met een BEN-woning (waarbij BEN staat voor “bijna energieneutraal”).

Korting op onroerende voorheffing

Uit de recentste cijfers blijkt dat de nieuwbouwwoningen gemiddeld al een pak beter doen dan het geldende maximum. Zes op de tien beantwoorden nu al aan de BEN-norm E30. Daardoor is het gemiddelde E-peil van een nieuw te bouwen eengezinswoning in Vlaanderen gedaald tot E28.

Lagere energiefactuur

Opvallend is dat van de nieuwe eengezinswoningen die ‘bijna energieneutraal’ zijn, bijna twee derde zelfs beter doet dan E20. “De fiscale regulering die we hebben uitgewerkt, is een enorme meerwaarde”, zegt Peeters daarover.

“De tendens is duidelijk: de Vlaming bouwt steeds veel energiezuiniger dan de wettelijke norm op dat moment”, vatte Peeters samen. “Dat vertaalt zich in een veel hoger wooncomfort en een veel lagere energiefactuur.”

Bron: Belga27/02/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België