Nieuws

VASTGOEDPRIJZEN STIJGEN OPNIEUW IN TWEEDE KWARTAAL

Na een knikje naar beneden in het eerste kwartaal, zijn de prijzen van woningen en appartementen in het tweede kwartaal opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de Notarisbarometer.

“De daling van de gemiddelde prijs van woonhuizen die we in het eerste kwartaal van dit jaar noteerden, blijkt zich dus niet door te zetten”, stelt Bart van Opstal van de notarissenfederatie. “In het afgelopen trimester steeg de gemiddelde prijs niet alleen in België, maar ook in de drie regio's.”

2 procent

In Vlaanderen kostte een woonhuis in het tweede kwartaal gemiddeld 264.037 euro, 2 procent meer dan in het eerste kwartaal. De gemiddelde prijs van een appartement steeg met 2,4 procent naar 224.493 euro. Alleen in de provincie Limburg was er telkens een daling. De gemiddelde prijs van een Vlaamse bouwgrond nam met 3,6 procent toe tot 170.588 euro.

Transacties

De Belgische notarissen registreerden 1,4 procent minder vastgoedtransacties in het tweede kwartaal, na een recordaantal begin dit jaar. “Het is van eind 2015 geleden dat we een dergelijke terugval kenden”, aldus van Opstal. "We merken dat het aantal herfinancieringen afneemt als gevolg van de stijgende rentevoeten. Er zijn ook heel wat beleggers die hun aankoop ook zonder krediet realiseren.”

Bron: Belga24/07/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België