Nieuws

NA HYGGE WAAIT LAGOM OVER UIT HET HOGE NOORDEN

Vergeet ‘hygge’, want in de interieurwereld is ‘lagom’ de nieuwste trend. Dit onvertaalbaar begrip is niet meer dan: ‘precies zoals het moet zijn, niet te veel, niet te weinig’. Ikea heeft het alvast goed begrepen en zet er maximaal op in.

Vorig jaar konden we er niet omheen. Ons interieur moest en zou ‘hygge’ zijn, een stijl die overwaaide uit de Scandinavische landen. Hygge is de Deense term voor gezelligheid met houten decoratie, wollige kussentjes in een sober Scandinavisch design.

Nu 2016 achter ons ligt, laat het Hoge Noorden een nieuwe trend op ons los: ‘lagom’. Geen overkill aan meubels en accessoires, maar ook geen kille ruimtes. Gezellig in het midden. Meubelen die lagom zijn, blinken uit in eenvoudige functionaliteit, zonder overbodige tierlantijntjes.

Duurzaamheid

Daarnaast wordt weleens de link gelegd tussen lagom en duurzaamheid. ‘Precies zoals het moet zijn’ betekent namelijk ook dat je niet meer energie verbruikt dan nodig is en dat er in je woning geen grondstoffen verloren gaan.

Ikea

De Zweedse meubelgigant Ikea nam het begrip alvast over om haar nieuwste collectie aan de man te brengen. Het ‘Live Lagom’-project toont consumenten hoe kleine inspanningen het leven beter, groener en goedkoper kunnen maken.

Klik op 'meer info' en krijg een idee wat 'living lagom' precies is.6/03/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België