Nieuws

BELGEN SPAREN MEER DAN 10% VAN HUN INKOMEN

Op dezelfde dag als Halloween is er ook het minder bekende World Savings Day. Naar aanleiding van de 92ste editie berekende de financiële website TomCompare.be het spaargedrag van de Belg. Zo sparen u en ik gemiddeld 12,7% van ons inkomen.

In vergelijking met tien jaar geleden sparen we wel minder. Zo zette elke landgenoot in 2005 nog 14,8% aan de kant. Desondanks blijven we boven het gemiddelde in de eurozone (12,5%).

“Aan de andere kant financieren we onze rijkdom meer met leningen dan tien jaar geleden”, zegt Wouter Vanderheere van TopCompare.be. “De schuldgraad in België is gestegen van 42 naar 60%.”

Populariteit vastgoed

Volgens Vanderheere heeft de sterk gestegen schuldgraad vooral te maken met de populariteit van vastgoed in deze crisistijden. In België is dit - in tegenstelling tot veel van de ons omringende landen - een waardevaste belegging gebleken.”

“Ons land blijft dus een gezond spaar- en leengedrag vertonen”, besluit Vanderheere. “Zolang zich in de vastgoedmarkt dus geen stevige prijscorrectie aankondigt en rendementen in spaarproducten laag blijven, behoeft sparen hier dus geen extra publiciteit.”

Bron: Knack.be4/11/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België