Nieuws

WERELDWIJD 400 MILJARD VOOR COMMERCIEEL VASTGOED

Dit jaar is er wereldwijd ruim 400 miljard euro beschikbaar voor investeringen in commercieel vastgoed. Dat is een afname van 2 procent ten opzichte van recordjaar 2016. Het huidige niveau is het op één na hoogste dat ooit is geregistreerd, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Volgens schattingen van de adviseur zal de VS de belangrijkste markt voor beleggingen blijven. Daarna volgen China en het Verenigd Koninkrijk. In het VK is de politieke en economische onzekerheid rondom de Brexit wel van invloed.

Veilige haven

Duitsland lijkt van het wegvloeiende kapitaal uit het Verenigd Koninkrijk te kunnen profiteren. De sterke economische groei zou het land een 'veilige haven' voor investeringen maken. Onze Noorderburen doen het binnen Europa naar verwachting ook goed.

“Na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Zweden kan ons land op het meeste kapitaal rekenen”, aldus hoofdonderzoeker Frank van der Sluys. “Nederland wordt, net als Duitsland, nog altijd gezien als een 'veilige haven' met zeer sterke fundamenten.”20/03/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België