Nieuws

6,5 MILJOEN EURO VOOR ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN IN HOGER ONDERWIJS

Ministers Hilde Crevits, Lydia Peeters en Koen Van den Heuvel investeren opnieuw 6,5 miljoen euro voor nieuwe energiebesparende maatregelen in het hoger onderwijs. Het is de derde keer dat er een oproep wordt gedaan aan hogescholen en universiteiten om hun bestaande gebouwen beter te isoleren en energie te besparen.

Het Vlaams hoger onderwijs heeft met zijn uitgebreid gebouwenpatrimonium een belangrijke verantwoordelijkheid in efficiënt gebruik van energie. Bovendien kan er nog heel wat energiewinst geboekt worden. Daarom stelt de Vlaamse overheid subsidies ter beschikking voor energiebesparende maatregelen.

CO2-reductie

De hogescholen en universiteiten kunnen tot 15 oktober 2019 een voorstel indienen. De focus ligt op energiebesparing en dus ook CO2-reductie in bestaande gebouwen. De projecten kunnen dan gerealiseerd worden in de loop van 2019-2021.

Crevits

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Dit kan gaan over het isoleren van een dak, muren of vloeren, het vervangen van glas door rendementsglas en het plaatsen van een zonneboiler, warmtepomp of hoogrendementsketel.”

24 miljoen kilometer

“De eerste twee waren een groot succes met 177 goedgekeurde projecten”, gaat Crevits verder. “Samen zorgen die voor bijna 20.000 ton minder CO2 per jaar. Dat is te vergelijken met de uitstoot van zo’n 24 miljoen kilometer met de vrachtwagen. Ook op dat vlak nemen de instellingen hoger onderwijs hun verantwoordelijkheid.”

Bron: Vlaamse regering

Foto: Lydiapeeters.be26/06/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België