Nieuws

JAMBON WIL 6% BTW OP NIEUWBOUW

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil dat de volgende federale regering het btw-percentage op nieuwbouw verlaagt van 21% naar 6%. Dat zei hij op een lunch van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS).

In het regeerakkoord roept de Vlaamse regering het federale niveau al op om het btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw te veralgemenen. Nu breidt Jambon dat uit naar alle nieuwbouw.

“Momenteel is het financiële verschil tussen de aankoop van een woning en een nieuwbouwwoning te groot. Dat heeft grotendeels te maken met de btw”, zei hij. “In afwachting van confederale hervormingen, vraagt mijn regering aan de federale overheid om dit tarief zo snel mogelijk te hervormen. Wat ons betreft moet het naar 6%, eventueel enkel voor de buitenschil.”

Steun

Ook de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) steunt de oproep Jambon. “Nieuwbouw is onlangs alweer benadeeld tegenover bestaande woningen en renovaties”, zegt Olivier Carrette, afgevaardigd bestuurder van BVS.

“Vandaag betaal je 21% btw op nieuwbouw tegenover 6% bij een renovatie. En toch wordt er momenteel alleen gekeken naar een verlaging van de registratierechten. Dit terwijl we net de verduurzaming van alle woningen in ons land moeten stimuleren, nieuwbouw dus. Door het btw-percentage te verlagen, kunnen we deze scheeftrekking rechttrekken.”

Bron: Belga / HLN

Foto: Lorenzo Cafaro via Pixabay

 10/12/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België