Nieuws

BELG LEENT STEEDS MEER OM WONING TE KOPEN OF TE (VER)BOUWEN

De Belg leent steeds meer om een woning te kopen of te (ver)bouwen. Het gemiddelde kredietbedrag voor de aankoop lag in het tweede trimester op meer dan 157.500 euro. Voor nieuwbouw steeg het gemiddelde geleende bedrag tot meer dan 171.000 euro.

De cijfers zijn afkomstig van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) in verband met de hypothecaire kredieten. Voor aankoop ligt het gemiddelde kredietbedrag 10.000 hoger dan twee jaar geleden, bij nieuwbouw is dat zelfs 17.000 euro meer op twee jaar tijd.

De hogere kredietbedragen hangen samen met de alsmaar stijgende vastgoedprijzen. Voor nieuwbouw komen daar ook de strenge energienormen bovenop.

Minder kredietverstrekkingen

De kredietbedragen stijgen dus voort, maar het aantal verstrekte kredieten (64.000) ligt wel lager dan in dezelfde periode vorig jaar (-1,4%). Sinds februari is de daling merkbaar: de BVK verwijst naar de veranderende fiscaliteit (registratierechten, nvdr) in Vlaanderen, die heeft geleid tot uitstelgedrag.

Meer kredietaanvragen

Het aantal kredietaanvragen gaat wel nog altijd in stijgende lijn. Zonder de herfinancieringen, steeg het aantal kredietaanvragen in het tweede trimester met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Belga

Meer cijfers? Klik rechtsonder op ‘meer info’.30/07/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België