Nieuws

STEEDS MEER BRUSSELAARS EN WALEN OP VLAAMSE WONINGMARKT

De Vlaamse woningmarkt krijgt steeds meer Brusselaars en Walen over de vloer, terwijl jaar na jaar minder Vlamingen de omgekeerde beweging maken. Grote winnaar bent u als vastgoedconsument, die kan profiteren van de fiscale concurrentieslag bij de gewesten.

In 2015 verhuisden zo’n 18.500 Brusselaars naar de Vlaamse Rand, de Kust en een aantal grotere steden. Dat zijn ruim 10.000 verhuisbewegingen meer dan in de andere richting. Ook het aantal Walen dat zich in Vlaanderen settelt, is toegenomen (van 7.300 in 2009 naar 7.460 in 2015).

Fiscale concurrentieslag

Behalve socio-economische redenen is het volgens CIB Vlaanderen vooral de fiscale concurrentieslag tussen de gewesten die de Brusselaars en Walen meer en meer voor de Vlaamse woningmarkt doet kiezen. Zo voerde Vlaanderen vorig jaar nog een forse belastingverlaging door op het schenken van een huis of een appartement. Wallonië echter verving begin dit jaar de woonbonus door de wooncheque met een fiscaal voordeel beperkt in tijd. Brussel zal de woonbonus volgend jaar zelfs afgeschaft worden en vervangen door een eenmalige korting op de verkooprechten.

Het is duidelijk dat de vastgoedconsument baat heeft bij deze financiële concurrentieslag. Positief gevolg is dat de Vlaamse immomarkt steeds meer in de lift komt te zitten en u op uw wenken kan bedienen.14/06/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België