Nieuws

DUBAI BOUWT NIEUWE HOOGSTE TOREN TER WERELD

Met zijn 828 meter is de Burj Khalifa momenteel de hoogste toren ter wereld, maar daar komt verandering in. Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum van Dubai bevindt zich in hogere sferen en wil met ‘The Thower’ de Burj Khalifa overtreffen.

De toren, die nog geen naam heeft en in de pers ‘The Tower’ wordt genoemd, kadert in het megalomaan bouwproject Dubai Creek Harbour waarvan de toren het pronkstuk moet worden. De precieze hoogte van de toren is nog niet bekend.

1 miljard dollar

Projectontwikkelaar Emaar kondigde alvast aan dat hij zeker groter wordt dan de Burj Khalifa en ergens tegen 2020 klaar moet zijn. Het prijskaartje schommelt rond één miljard dollar, voor het hele project.

In de ovalen top van de toren, die volgens de ontwikkelaars 'een baken van licht' zal zijn, kunnen bezoekers vanop meerdere observatieplatformen genieten van een adembenemend uitzicht op de stad. In de 'pinnacle room' zal dat zelfs een 360-graden-panorama zijn.

Station Luik-Guillemins

Het ontwerp is van de hand van de Spaanse architect Santiago Calatrava, die meerdere prestigieuze gebouwen op zijn naam heeft staan. Het operahuis in Valencia bijvoorbeeld, maar dichter bij huis ook het treinstation van Luik-Guillemins.

Bekijk het filmpje van het prestigieuze project door rechtsonder op 'Meer info' te klikken.20/12/2016 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België