Nieuws

FLUVIUS KLAAR VOOR UITROL DIGITALE METERS OP 1 JULI

Het netbedrijf Fluvius begint op 1 juli met de plaatsing van de nieuwe digitale meters voor elektriciteit en aardgas. In de komende vijftien jaar krijgen alle Vlaamse gezinnen en kleine bedrijven het nieuwe toestel.

De invoering van digitale elektriciteits- en gasmeters is nodig omdat de oude analoge meters binnenkort niet langer worden geproduceerd. Vlaanderen hoort bij de laatste gebieden in Europa waar digitale meters worden uitgerold. In Italië en Zweden bestaan ze al twintig jaar.

‘Standaard’ meter

De Vlaamse overheid kiest voor een ‘standaard’ digitale meter, die de consument eventueel kan uitbreiden met extra toepassingen zoals apps of slimme toestellen. Op die manier wordt de maatschappelijke kost zo laag mogelijk gehouden.

Voordelen consumenten

De nieuwe meters bieden alle klanten automatisch enkele belangrijke basisvoordelen. Consumenten krijgen meer details over hun dagelijks verbruik. Daarnaast maken de digitale meters ook heel wat diensten gemakkelijker of goedkoper en gebeuren meteropnames voortaan op afstand.

Voordelen netbeheerders

Ook de netbeheerders halen voordelen uit de digitale meters. Ze kunnen immers de energienetten efficiënter beheren en de technische data uit de meter helpen hen ook om de juiste keuzes op het vlak van investeringen te maken. Tevens maken ze gerichter onderhoud mogelijk waardoor de kwaliteit van de dienstverlening stijgt.

Bron: Vlaamse regering

Foto: campagnebeelden

Klik rechtsonder op ‘meer info’ om een video te kijken28/06/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België