Nieuws

22 JAARLONEN VOOR EEN FLAT VAN 60M2

Hoogopgeleide werknemers actief in de dienstensector in Hong Kong moeten 22 jaar werken om zich een flat van 60m2 te kunnen veroorloven. Dat blijkt uit de UBS Real Estate Bubble Index. Dat is zeven jaar langer dan in eender welke andere stad in de wereld.

UBS keek naar een twintigtal steden en komt tot de volgende conclusies: “De voorbije vijf jaar zijn de vastgoedprijzen in de grote steden met gemiddeld 35% gestegen. In San Francisco, München en Vancouver was dat zelfs dubbel dat percentage.

Europa

In alle EU-steden met uitzondering van Milaan gingen de vastgoedprijzen de voorbije vijf jaar sterk de hoogte in. Bubbels dreigen in  München, Amsterdam, Parijs en Frankfurt. Buiten de eurozone dreigt een vastgoedbubbel in Londen en Stockholm, Genève en Zurich.

Een flat van 60m2 kopen overstijgt in de meeste wereldsteden het budget van hoogopgeleide werknemers in de dienstensector. Dat is vooral het geval in Hong Kong, waar 22 jaarlonen nodig zijn on zo’n flat te kopen. Maar ook in Londen, Parijs, Singapore, New York en Tokio zijn meer dan 10 jaarlonen nodig om een woonflat van die omvang te kopen.

Scheuren

“Toch beginnen zich de eerste scheuren in de funderingen van de sterke groei beginnen te vertonen”, besluit UBS. “In de helft van de steden die vorig jaar met een zeepbel-risico werden geconfronteerd - Sydney, Stockholm, Londen en Toronto - zijn de vastgoedprijzen gedaald.”

“Onder meer in Sydney maakten strengere kredietvoorwaarden en hogere intresten een abrupt einde aan de sterke prijsstijgingen. Ook Genève neigt steeds meer naar een normale prijs.” Ook in Boston, Singapore en Milaan kan volgens het rapport van reële marktprijzen gewag worden gemaakt.

Bron: Express Business

Foto: Pexels18/03/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België