Nieuws

LIMBURGERS BETALEN LENING MOOI OP TIJD TERUG

Limburgers en Vlaams-Brabanders zijn de twee beste leerlingen van de klas als het op wanbetalingen aankomt. Zo analyseerde TopCompare.be, het gratis en onafhankelijk vergelijkingsplatform dat Belgen geld wil helpen besparen.

In ons land staan 12,2 miljoen kredieten (woon- en andere leningen, verkoop en lening op afbetaling) uit. Hiervan wordt 4,7% niet of te laat betaald. De grootste wanbetalers situeren zich in Brussel (8%) en de Waalse provincies Henegouwen, Luik, Namen en Luxemburg (4,7% tot 6,9%).

“We zien een duidelijk verband tussen inkomen en wanbetaling. Hoe lager het gemiddeld inkomen in de provincies, hoe hoger de kans op wanbetaling”, zegt directeur Wouter Vanderheere van TopCompare.be.

Afwijkend profiel

“Limburg heeft een afwijkend profiel in positieve zin”, gaat Vanderheere verder. “Hoewel het gemiddeld inkomen per inwoner er met 17.579 euro het laagst van heel Vlaanderen is, is Limburg de tweede beste leerling van de hele Belgische klas als het op wanbetalingen aankomt.”

Van de 831.000 uitstaande kredieten in Limburg wordt slechts 3,20 procent niet of te laat terugbetaald. Enkel Vlaams-Brabant doet met 2,85 procent beter.

Bron: Het Belang van Limburg2/09/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België