Nieuws

GOED NIEUWS VOOR SAMENWONENDEN DIE HUIS KOPEN

Goed nieuws voor jonge samenwonenden die eerst samen een huis of bouwgrond kopen en pas later beslissen om te trouwen. Zij zullen binnenkort honderden euro’s kunnen besparen. Met dank aan de hervorming van het huwelijksvermogensrecht.

Registratierechten

Wanneer het parlement de wetsvoorstellen goedkeurt, kunnen samenwonenden in de akte al laten opnemen dat het huis of de bouwgrond gemeenschappelijk bezit wordt wanneer er later een huwelijk volgt. Zo hoeven ze niet nog eens naar de notaris als ze beslissen om te huwen, waardoor ze voor honderden euro’s aan registratierechten uitsparen.

Scheiding van goederen

Het is maar een van de vele nieuwigheden uit de voorstellen. Ook voor wie kiest om te trouwen met scheiding van goederen verandert een en ander. Om te vermijden dat de partner die bijvoorbeeld volledig ten dienste staat van een zelfstandige echtgenoot, er na een scheiding berooid van afkomt, wordt nu de mogelijkheid voorzien om al af te spreken dat een deel van het vermogen bij een scheiding naar de economisch zwakkere partner gaat.

Bron: Het Nieuwsblad7/12/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België