Nieuws

VLAMINGEN SCHENKEN MEER VASTGOED, MAAR TOCH FAALT REGERING

De Vlaming meer doen schenken en energiezuinig renoveren bevorderen. Dat waren de voornaamste doelstellingen van de Vlaamse regering toen het de schenkbelastingen voor vastgoed verlaagde. Al slaagt de regering momenteel niet in haar opzet.

Op het eerste gezicht heeft de verlaging van de schenkbelasting voor vastgoed haar effect niet gemist. Het aantal vastgoedschenkingen is het afgelopen jaar maar liefst verviervoudigd van 435 per maand in 2015 naar 1.694 in de eerste helft van 2016.

Energiezuinig renoveren

Wanneer we naar de andere doelstellingen van de Vlaamse regering kijken, komen we tot de conclusie dat ze haar ambities nog niet heeft kunnen waarmaken. Cijfers die De Tijd heeft opgevraagd bij Vlabel leren dat tot nu toe slechts vijftien Vlamingen een deel van de eerder betaalde schenkbelasting hebben teruggevraagd omdat ze de woning energiezuinig lieten renoveren of die verhuren.

Vlabel laat weten dat er tot nu toe zes van de vijftien aanvragen zijn afgehandeld. Volgens Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein is de maatregel onvoldoende gekend.

Bron: Moneytalk27/09/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België