Nieuws

MYSTERIE ONTRAFELD: TOPMAN DELL KOCHT DUURSTE APPARTEMENT NEW YORK

Vier jaar nadat het duurste luxeappartement in New York van de hand werd gedaan, is de eigenaar eindelijk bekend. Niemand minder dan Michael Dell, topman van de gelijknamige computergigant, is de mysterieuze koper. Hij legde daarvoor 100 miljoen dollar op tafel.

Tot nu toe was niet geweten wie in 2014 het recordappartement kocht. De Amerikaanse zakenkrant de Wall Street Journal weet van bronnen die het transactiedossier kennen, dat de Texaanse zakenman de koper is. Het bedrag van 100 miljoen dollar is fors. De vorige eigenaar, een Nigeriaanse oliemagnaat, betaalde ‘maar’ de helft.

Fortuin

Het duplex appartement van 1.000 vierkante meter met terras en adembenemend zicht op Manhattan bevindt zich bovenaan de futuristische toren ‘One57’, gelegen vlakbij Central Park en 306 meter hoog. Daarmee is het één van de hoogste gebouwen aan de zuidkant van Central Park. De enorme ruimte wordt gevuld met onder meer zes slaapkamers en net zoveel badkamers. Die zijn verspreid over de 89ste en 90ste etages.

23,4 miljard

De 52-jarige Dell richtte zijn computerbedrijf op toen hij 19 jaar was en groeide uit tot een van de rijkste mensen op aarde. Eind 2015 kocht zijn bedrijf dataopslagspecialist EMC voor 67 miljard dollar. Het werd de grootste fusie ooit in de IT-sector.

Dells persoonlijke fortuin wordt door het magazine Forbes geschat op 23,4 miljard dollar. Naast zijn appartement in New York en zijn residentie in Austin zou hij ook nog een luxevilla op Hawaï hebben.

Video: klik op 'meer info'!2/03/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België