Nieuws

TOT ZIENS, KLASSIEKE DOMOTICA! WELKOM IOT

Het licht dimmen met je smartphone? Handig de cv-ketel laten aanspringen als je het kantoor verlaat? Of de koerier snel even binnenlaten vanop afstand? Connectiviteit is dé woontrend van het moment. Weg met klassieke domotica en ga aan de slag met het internet of things (IoT)?

Weinig technologieën zijn de jongste jaren zo ingrijpend veranderd als ‘domotica’. Vandaag spreken we dan ook eerder over gebouwautomatisering of home automation. Of nog beter: over connectiviteit in de ruimste zin van het woord! Want beperkte de technologie zich vroeger tot typische toepassingen, zoals het aansturen van verlichting, verwarming, zonwering en beveiliging, dan staan in een moderne woning haast alle apparaten met elkaar in verbinding.

Betaalbaar wooncomfort

IoT-technologie, het is en lijkt fantastisch. Maar dat zal het zeker ook zijn voor u en mijn portemonnee. Mis, wooncomfort was nog nooit zo betaalbaar. Voor enkele honderden euro’s maak je ook de huisverlichting helemaal smart, inclusief bediening via smartphone. Het is zelfs mogelijk om zonder breekwerken een bestaande voordeur te open en te sluiten via wifi.

En met handige wifistopcontacten en -wandschakelaars maken bewoners hun ‘domme’ huishoudtoestellen in geen tijd slim. Om nog te zwijgen van wifigekoppelde koffiezetapparaten, wasmachines, robotstofzuigers, en zelfs koelkasten. Snel nog de inhoud van je koelkast checken terwijl je in de supermarkt staat? Het kan allemaal!

App wordt levensstijl

Anno 2018 is alles in huis met elkaar verbonden. Met één gemeenschappelijke deler: de smartphone in onze broekzak. Maar wat moet je met al die afzonderlijke apps? Precies, ondanks alle goede bedoelingen zijn het gebruiksgemak en het overzicht soms ver zoek. Daarom pakken fabrikanten uit met eenvoudige oplossingen om onze slimme woningen ook leefbaar te houden.

Bekijk een video hoe IoT werkt. Klik rechtsonder op 'meer info'

Bron: Batibouw6/02/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België