Nieuws

BELG LAAT WOONKREDIET MET REDEN VOOR DERDE KEER HERZIEN

Grootbanken zien steeds meer klanten over de vloer komen met de vraag om hun woonkrediet voor de derde keer te herzien. De Belg profiteert maximaal van de extreem lage rente om een kleiner bedrag per maand af te moeten betalen.

Het is een fenomeen dat de voorbije jaren door de dalende rente al veelvuldig voorkwam. Inmiddels staat de rente echter zo laag, dat velen dachten dat de citroen bij hun bank nu wel was uitgeperst. Het is dan ook verrassend dat de Belgische grootbanken een nieuwe golf van herfinancieringen meldden.

128% meer

KBC telde in het tweede kwartaal van 2016 liefst 30 procent meer klanten die hun woonkrediet herfinancieren. BNP Paribas Fortis zelfs 128 procent meer. En ook bij ING België is er sprake van “een duidelijke toename in het tweede kwartaal.”

"Sommige klanten laten hun woonkrediet zelfs al voor de tweede of de derde keer herfinancieren", aldus financieel directeur Luc Populier van KBC. Een trend die volgens hem nog enige tijd kan aanhouden. “Want na de Brexit is de rente nog dieper gezakt.”

Bron: De Standaard

 17/08/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België