Nieuws

BINNENKORT WOONLENING VOOR 100%?

Het lijkt erop dat woonleningen voor de volledige aankoopprijs van een woning weer mogelijk worden. Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) heeft verzekeraars en banken bijeengebracht om een verzekering uit te werken voor riskantere leningen. Zo’n 2.000 gezinnen per jaar zouden zo geholpen zijn.

Een aantal verzekeraars zijn bereid een verzekering uit te brengen die jonge gezinnen moet helpen om toch een woonlening voor de volle 100 procent van de aankoop van hun woning te kunnen krijgen. Dat bevestigt Peter Wiels van Assuralia.

Jonge mensen

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) had verzekeraars en banken hierover aan tafel gebracht. “Ik vind het heel belangrijk dat jonge mensen een eigen woning kunnen kopen”, zegt hij. “Als je maar 80 procent mag lenen, loopt het bedrag dat je meteen op tafel moet leggen snel op. Tel daar de registratierechten en notariskosten bij, en het wordt algauw een onmogelijke opdracht. Een huis mag geen voorrecht zijn voor wie steun krijgt van familie.”

Topman Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw schat dat jaarlijks zo’n 2.000 gezinnen hiermee geholpen kunnen worden. Het gaat om gezinnen die een vast inkomen hebben, en dus een lening kunnen afbetalen, maar onvoldoende spaarcenten hebben om een grote eigen inbreng in de aankoop te hebben nu de banken almaar strenger worden.21/04/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België