Nieuws

FACELIFT VOOR ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT (EPC)

Een nieuw label geeft voortaan aan hoe energiezuinig of energieverslindend uw woning is. Naar analogie met elektrische huishoudtoestellen gaat dat van A+ tot F. Dat is niet de enige nieuwigheid als u een energieprestatiecertificaat (EPC) laat opmaken.

Het energieprestatiecertificaat (EPC) - dat al tien jaar verplicht is - geeft weer hoe energiezuinig uw woning is. Dat wordt uitgedrukt in een cijfer. Hoe lager die score, hoe beter.

A+ tot F

Sinds januari ziet het EPC er wat anders uit. EPC’s vermelden niet alleen de energiescore van de woning, maar plakken er ook een label op. Dat gaat van A+ tot F. Of van zeer goed tot barslecht. Aan de letters hangt ook een kleur vast (van groen over geel en oranje tot rood), zodat u in een oogopslag ziet of uw woning al dan niet energiezuinig is.

Hogere verkoopprijs

Kandidaat-huurders en -kopers hechten steeds meer belang aan de energiezuinigheid van een woning. Een beter EPC leidt tot een betere verkoopwaarde. Uit onderzoek blijkt dat woningen met een B-label de afgelopen tien jaar tot 10 procent duurder zijn verkocht dan woningen met een E-label, die minder energiezuinig zijn. Het nieuwe EPC zal die impact in de toekomst vermoedelijk nog versterken.

10 jaar geldig

Dat het EPC in een nieuw jasje steekt, betekent niet dat wie al zo’n energieprestatiecertificaat liet opmaken dat nu opnieuw moet doen. Een EPC blijft 10 jaar geldig en wordt opgemaakt door een erkend energiedeskundige.

Bron: Tijd

Wat is EPC? Bekijk animatievideo18/01/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België