Nieuws

HUIS VAN 130 M2 VOOR 38.000 EURO

Bouwen hoeft niet altijd verschrikkelijk duur te zijn. Dat bewijst deze passiefwoning (foto). De ruwbouw van deze ultrageïsoleerde woning kost minder dan 38.000 euro. En nee, het is geen kleine studio. Het huis is goed voor 130m2 bewoonbare oppervlakte.

Het Franse architectenbureau Multiple Studio brengt met haar PopUp House een volwaardige woning met houten vloerstructuren van maximaal 14 meter lang. Daar komen vervolgens isolerende polystereenblokken van 30 cm dik op.

Ook de wanden bestaan uit deze lichte isolerende blokken. Voor ramen en deuren worden er uitsparingen met een houten kader voorzien. Achteraf krijgen de wanden nog een waterdichte folie en houten afwerking.

Voordelen

Dit prototype doet ondertussen al ruim twee jaar dienst als kantoor voor Multiple Studio. En het succes slaat aan, want inmiddels zijn er al heel wat projecten verwezenlijkt. In het Franse Aix-En-Provence staat een gelijkaardig kantoor van zo’n 410m2.

De voordelen van een PopUp House zijn erg divers. Door het simpele bouwproces staat de ruwbouw in ongeveer twee weken recht. Daarnaast is de woning erg budgetvriendelijk en toch prima geïsoleerd.

  • Bekijk in minder dan drie minuten hoe zo een woning tot stand komt. Klik 'meer info'.26/05/2017 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België