Nieuws

MINDER REGISTRATIERECHTEN DANKZIJ RENOVATIEBELOFTE

Sinds de regering op 1 juni vorig jaar de mogelijkheid openstelde om kopers minder registratierechten te laten betalen in ruil voor een ingrijpende energie-renovatie binnen de vijf jaar, hebben al 946 Vlamingen van de regeling gebruik gemaakt. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) noemt het een succes.

Wie zijn woning binnen vijf jaar na aankoop ingrijpend energetisch renoveert volgens bepaalde voorwaarden, moet maar 6 procent registratierechten betalen in plaats van de gebruikelijke 7 procent. Ook wie pas na de aankoop beslist om dat te doen, kan de korting nog terugbetaald krijgen.

Belonen

“Bij de hervorming van de koopbelasting is resoluut beslist om ingrijpende energetische renovaties te belonen”, zegt minister Peeters. “Al bijna 1.000 Vlamingen hebben tot nu toe gebruikgemaakt van het verlaagde tarief om hun woning energetisch te renoveren. Een hoopvol cijfer na 10 maanden.”

IER

Voor een Ingrijpende Energetische Renovatie (IER) is een bouwaanvraag nodig. Daarna moet ten minste 75 procent van de buitenschil van de woning geïsoleerd zijn én moet het verwarmings- of koelingssysteem vervangen zijn. De woning wordt zo bijna even energiezuinig als een nieuwbouw.

Bron: Belga

Foto: Pexels7/05/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België