Nieuws

DIT ZIJN DE DUURSTE EN RIJKSTE LANDEN TER WERELD

Denk je er wel eens aan om naar het buitenland te verhuizen? Besef dan dat het niet overal beter is. Een goed geïnformeerd emigrant zal minder snel (of beter: nooit) spijt krijgen van zijn/haar beslissing.

In welke van de 119 landen op deze aardbol je het duurst én goedkoopst kan wonen, kom je hieronder alvast te weten. Bij het opstellen van dit overzicht werd rekening gehouden met de Consumer Price Index (CPI), die de kost van essentiële diensten en producten vergelijkt met de prijzen in New York.

Geen huis/kleding/onderwijs

Met essentiële diensten en producten worden voedsel uit de supermarkt (brood, vlees, rijst, eieren, alcohol, fruit en groenten), transportkosten (van openbaar vervoer, taxi’s, de prijs van een Volkswagen Golf) én restaurantkosten bedoeld. Belangrijk: de kost van een huis, kleding en onderwijs werd niet in rekening gebracht!

Top 10 goedkoopste/duurste

  • 10 goedkoopste landen om te wonen: India, Nepal, Pakistan, Tunesië, Algerije, Moldavië, Egypte, Macedonië, Syrië, Columbia.
  • 10 duurste landen om te wonen: Zwitserland, Noorwegen, Venezuela, IJsland, Denemarken, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Koeweit, Verenigd Koninkrijk.

En België?

Ons land behaalt een score van 87,22 CPI, wat betekent dat het in België 12,78% goedkoper is dan in New York. Daarmee staat het weliswaar op de 15de plaats van duurste landen om te wonen, dus er zijn best wel een pak goedkopere alternatieven.2/07/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België