Nieuws

VLAMING INVESTEERT ALMAAR MEER IN DUITS VASTGOED

De Vlaming investeert zijn zuurverdiende centen almaar vaker in Duits vastgoed. Zo vloeide er de voorbije twee jaar al minstens 10 miljoen euro van Vlamingen richting Duitse studio’s en appartementen. En daar zijn vier redenen voor.

1. Grotere huurmarkt

In Duitsland is maar liefst 54 procent van de bevolking huurder. Onze oosterburen zijn daarmee de grootste huurders van Europa. Ter vergelijking: in België huurt maar zo’n 24 procent van de bevolking, inclusief sociaal huren.

2. Strenge maatregelen tegen wanbetalers

Naast de grote woningnood zijn er namelijk ook de strenge Duitse maatregelen tegen wanbetalers. Zo bestaat er bijvoorbeeld een databank, de Schufa, die attesten uitkeert voor huurders met ‘goed burgerlijk gedrag’. Wanneer een huurder zijn huur niet tijdig betaalt, wordt dat meteen aan de Schufa gemeld.

3. Laag rendement spaarboekjes

Daarnaast is de trend voor een groot deel ook te danken aan de lage rendementen van onze spaarboekjes. Vlamingen zien in het Duitse ‘betongoud’ een sterk alternatief. Dat blijkt in het bijzonder het geval te zijn voor de vijftigplussers: 3 op de 4 kopers zijn ouder dan 50.

4. Stijgende huurprijzen

En last but not least: de Duitse huurprijzen stijgen sinds 2011 namelijk zo’n 4,5 procent per jaar, een gevolg van de enorme woningnood. En Noordrijn-Westfalen is daar geen uitzondering in: ook daar stegen de huurprijzen in diezelfde periode met meer dan 4 procent per jaar.

Bron: Bereal

Foto: GF15/05/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België