Nieuws

DAAROM MOET JE NU EEN HYPOTHEEK AFSLUITEN OF HERZIEN

Met de op dit moment historisch lage rentevoeten is het hét moment voor u en ik om een hypotheek af te sluiten of om uw huidige te herzien. Voor leningen op 20 jaar betaalt u minder dan 2 percent rente.

De hypotheekrente is de afgelopen jaren stevig gekelderd. Voor de economische crisis in 2008 lagen de vaste hypotheekrentes rond 5 procent. Na de crisis daalden de rentes licht, al bleef het niveau erg stabiel tot het voorjaar van 2014.

Sindsdien zijn de rentevoeten sterk gedaald. In 2015 werd een historisch laagtepunt bereikt. Een rentevoet van minder dan 2 percent voor een twintigjarige hypotheeklening is geen uitzondering.

(Her)financieren

Door de lage rentevoeten is het momenteel erg voordelig om een lening af te sluiten of je bestaande krediet opnieuw te financieren. Vooral wie een variabele rentevoet heeft, kan profiteren van deze evolutie.

Oorzaak

De dalende hypotheekrentes zijn het gevolg van het ‘goedkopegeldbeleid’ dat de Europese Central Bank voert om aan te zetten tot lenen en investeren. De ECB bepaalt de intrestvoeten die de banken krijgen als ze bij de ECB geld beleggen. Die zijn nu voor het eerst zelfs negatief.18/10/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België