Nieuws

ONLINE TEGEN ELKAAR OPBIEDEN VOOR EEN HUIS? HET GEBEURT ALMAAR VAKER IN VLAANDEREN

Online bieden op een boekenkast of op een schilderij, het gebeurt wel vaker. Maar sinds kort wint ook online bieden op een huis aan populariteit in Vlaanderen. Vooral dertigers zijn er niet vies van. En opvallend: ook al is het voor velen de belangrijkste aankoop in hun leven, het gaat allemaal een stuk sneller dan bij een 'klassieke' aankoop.

Zes op de tien woningen die voor het eerst op de woningmarkt komen, worden binnen de maand verkocht op soldandset.be. Dat is bijna dubbel zo snel als normaal. Dat alles blijkt uit de eerste jaarresultaten van soldandset.be, een initiatief van Dewaele Vastgoedgroep dat het online biedplatform vorig jaar uit de grond stampte.

Zonder makelaar/notaris

 

Het platform werd een jaar geleden gelanceerd, en sindsdien gaat het razendsnel. Het werkt net zoals een openbare verkoop, waar iedereen tegen elkaar kan opbieden. Alleen: het gebeurt allemaal online en zonder tussenkomst van een makelaar of notaris. Opmerkelijk: omdat - behalve het eerste huisbezoek - alles digitaal verloopt, vindt het eerste fysieke contact tussen koper en verkoper pas echt plaats bij het ondertekenen van de compromis.

doe-het-zelf-verkopers

Het idee om je woning te verkopen door mensen er online tegen elkaar op te laten bieden, vindt vanzelfsprekend vooral ingang bij doe-het-zelf-verkopers. En dat zijn er niet weinig in Vlaanderen. Iets minder dan de helft van alle vastgoedtransacties gebeurt in Vlaanderen zonder tussenkomst van een makelaar.

Maar voor vele particuliere verkopers blijft het weliswaar bijzonder moeilijk om een realistische prijs te bepalen voor hun woning. Gevolg is dat hun woonst vaak lang te koop blijft staan of dat ze later tot de vaststelling komen dat ze hun pand voor een appel en ei van de hand hebben gedaan.

 

Bron: Bereal

Foto: gf26/11/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België