Nieuws

BELGISCHE AMBASSADE IN KINSHASA IS EERSTE PASSIEFGEBOUW IN CENTRAAL-AFRIKA

De nieuwe Belgische ambassade in de Congolese hoofdstad Kinshasa is klaar voor gebruik. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders knipte maandag het lintje door. Het is meteen het eerste passiefgebouw in Centraal-Afrika.

Met een kantoorruimte van 5.371,5 m² op een terrein van 1,3 hectare is de ambassade de grootste diplomatieke post van België in het buitenland. Een deel van het gebouw is bestemd voor de Nederlandse en Luxemburgse vertegenwoordiging in de Democratische Republiek Congo.

Luchtdichtheidtest

De tropische hitte en hoge luchtvochtigheid leggen speciale technische eisen op. Regen en wind kunnen in Kinshasa uit alle richtingen komen. De vier gevels moesten er op dezelfde manier tegen bestand zijn. Daarom werd de ambassade de voorbije maand onderworpen aan een luchtdichtheidstest.

Bij een passiefgebouw mag de gemeten waarde niet meer dan 0,6 luchtwisselingen per uur bedragen. De nieuwe ambassade liet een waarde van 0,56 optekenen. Daarmee is de Belgische ambassade in Kinshasa het eerste passiefgebouw in Centraal-Afrika.

Atrium

Het gebouw bestaat uit twee modules, die met elkaar verbonden worden door een 14 meter hoog atrium met geventileerd dak. Het atrium is het publieke deel van de ambassade. Het is tegelijk een binnen- en een buitenruimte met een onthaaldesk, diverse loketten, eetkeukentjes en zelfs een ‘speakers corner’.

VIP-dak

De vijfde verdieping bestaat gedeeltelijk uit een wandeldak dat als terras kan fungeren bij VIP-ontvangsten. Je vindt er ook een restaurant. De klimaattechnische groepen staan op het dak, waar witte kunststofbanen een groot deel van het zonlicht reflecteren.

Bron: Willemen Group



5/12/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België