Nieuws

AKTE ONDERTEKENEN KAN NU OOK VIA VIDEOCONFERENTIE

Wie een woning wil kopen, moet niet meer langs bij de notaris van de andere partij. Zo is het voortaan mogelijk om via een videoconferentie een notariële akte af te sluiten. Zo werken de Belgische notarissen anno 2019 mee  aan oplossingen om kopers tijd te besparen.

Het wordt dus mogelijk om een notariële akte, zoals de koop van een woning, af te sluiten zonder dat je je als koper per se hoeft te verplaatsen. Waar we vroeger langsgingen om de akte te laten verlijden, is dat voortaan mogelijk via videoconferentie.

Dubbele uitdaging

“Notarissen staan voor de dubbele uitdaging dat ze moeten zorgen voor rechtszekerheid in een wereld waarin de digitale evoluties elkaar in snel tempo opvolgen. Met het verlijden van een akte op afstand, komen de notarissen aan beide tegemoet”, zegt Philippe Bosseler, voorzitter van de Federatie van het Notariaat.

Veiligheid

Wie mee wil gaan met de digitale versnelling zorgt ook best voor een degelijk veiligheidssysteem. Zo wordt er gebruik gemaakt van een beveiligd elektronisch netwerk dat de notariskantoren met elkaar verbindt.

Dankzij dat veilig en performant netwerk kunnen notarissen data met elkaar en met de overheid delen, maar het maakt ook vertrouwelijke videoconferenties mogelijk.

Bron: notaris.be

Foto: Pexels2/07/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België