Nieuws

HOTEL MAMA NOOIT POPULAIRDER

Hotel Mama was nog nooit zo popuair. Bijna 1 miljoen 18- tot 34-jarigen in België wonen vandaag bij hun ouders. Dat blijkt uit cijfers van het Waalse Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (IDD), gebaseerd op demografische cijfers van het Federaal Planbureau.

Onderzoeker Philippe Defayt trok zijn conclusie op basis van de evolutie van drie socio-economische indicatoren: huisvesting, evolutie van het inkomen van gezin en jongeren en de evolutie van de zorgverzekering.

Vorig jaar waren er dus maar liefst 991.444 mensen tussen 18 en 34 die nog thuis woonden, wat neerkomt op 41,5 procent van het totaal. In Vlaanderen waren dat er ruim een half miljoen ofwel 562.500.

Langere studies, wachten op job en huis

Defayt haalt meerdere verklaringen aan voor de toenemende populariteit van Hotel Mama. Enerzijds hebben de jongeren volgens hem geen keuze. Zo zijn er niet alleen steeds meer Belgische jongeren die studeren, ze studeren ook langer. Eénmaal de studies gedaan zijn, wordt het voor de jongeren ook steeds moeilijker om aan vast werk te geraken.

Soms is het ook een bewuste keuze van de jongeren zelf. “Veel jongeren blijven langer in Hotel Mama om te sparen voor een wereldreis of voor de aankoop van hun eerste huis, dat financieel veel moeilijker haalbaar is dan vroeger”, legt Defayt uit.

Bron: De Standaard28/04/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België