Nieuws

VLAAMS PARLEMENT ZET LICHT OP GROEN VOOR HERVORMING REGISTRATIERECHTEN

Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de hervorming van de registratierechten. Op die manier kan de verlaging van koopbelasting ingaan op 1 juni.

Eind 2017 bereikte de Vlaamse regering een akkoord over de hervorming van de registratierechten die men moet betalen bij de aankoop van een woning. Het standaardtarief gaat daarbij van 10 naar 7 procent. Voor bescheiden woningen met een aankoopprijs tot 200.000 euro is er een vrijstelling op de eerste schijf van 80.000 euro.

Hervorming

Die vrijstelling komt overeen met een korting van 5.600 euro. Volgens de regering zal de hervorming meer gezinnen in staat stellen een eigen woning of appartement te kopen.

In afwachting van de effectieve start van de hervorming leken mensen de aankoop van vastgoed wel uit te stellen. Zo was er bijvoorbeeld in februari een daling in vastgoedtransacties van 7,9 procent.

Minder belastingen

De regering heeft spoed gezet achter de goedkeuring van de hervorming. Ze gaat effectief van start op 1 juni. “Wie zijn of haar aankoop uitgesteld heeft, mag op twee oren slapen: vanaf 1 juni zal wie een eigen huis of appartement koopt minder belastingen betalen”, zegt minister van Financiën Bart Tommelein (foto). “Zo willen we meer mensen de kans geven een eigen woning te kopen.”

Bron: Belga17/05/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België