Nieuws

VERHUURDERS VERKOPEN NOG SNEL WONING VOOR NIEUWE REGELS VAN KRACHT WORDEN

Vastgoedmakelaars krijgen opvallend veel verhuurders over de vloer die hun pand zo snel mogelijk willen verkopen. Reden? De nieuwe regels die vanaf 1 januari gelden. Dan moeten huurwoningen beschikken over dubbele beglazing, dakisolatie en rookmelders. Het gaat om ingrepen die al gauw tienduizenden euro’s kunnen kosten.

De maatregelen passen binnen het Energierenovatieprogramma van de Vlaamse overheid dat ook in de vervanging van verouderde verwarmingsketels voorziet. Als de verhuurde woningen - bijna één op vijf in Vlaanderen - tegen 2020 niet aangepast zijn, worden ze onverhuurbaar verklaard.

Mensen op leeftijd

Veel verhuurders huiveren bij de gedachte aan renoveren. "Ze zien de kosten niet zitten, omdat ze hun pand dan nog 20 à 30 jaar moeten bijhouden om het te laten renderen. Dan gaat het voornamelijk om mensen op leeftijd die naast de investering ook opkijken tegen de bijkomende stress van een renovatie”, klinkt het in de vastgoedsector.

De sector stelt vast dat meer en meer verhuurders hun woning liever verkopen dan renoveren en dat aantal zal de komende maanden alleen maar toenemen. “Veel van die panden zullen aan een correcte - en vaak lagere - prijs op de markt komen, waardoor die betaalbaarder worden voor jonge gezinnen en starters. Dat is een doelgroep voor wie er nu een schaarste aan woningen is.”

200.000 euro

Er wordt verwacht dat de verkopers niet lang op een nieuwe eigenaar zullen moeten wachten. “Vooral panden rond de 200.000 euro zijn meteen weg, omdat daar enorm veel vraag naar is. Geïsoleerd of niet. Kopers beslissen ook sneller, onder meer door de langetermijnrente die nog blijft dalen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto: Vlaanderen.be

Lees het volledige artikel, klik rechtsonder op meer info.12/11/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België