Nieuws

HUURDERS KUNNEN HUURWAARBORG VOORTAAN OOK VIA MYMINFIN REGELEN

Huurders kunnen voortaan hun huurwaarborg storten via Myminfin, het online platform van de FOD Financiën. Er is daarvoor de nieuwe, interactieve applicatie e-DEPO ontwikkeld, aldus de FOD Financiën.

Wie een appartement of huis huurt, moet daarvoor een borgsom storten op een geblokkeerde rekening. De huurder krijgt die terug aan het einde van de huurovereenkomst, als hij al zijn verplichtingen is nagekomen. Doorgaans wordt hiervoor gebruikgemaakt van een rekening bij een bank, maar er bestaat ook al langer de mogelijkheid om de borgtocht bij de Deposito- en Consignatiekas, onderdeel van Financiën, onder te brengen.

Slechts 5 minuten

Dankzij de nieuwe applicatie e-DEPO, via Myminfin, kan dat voortaan dus online, met meer gebruiksgemak. Identificatie daarvoor kan onder meer via de elektronische identiteitskaart en een kaartlezer. Volgens Financiën is de storting zo in slechts vijf minuten geregeld.

e-DEPO

De Deposito- en Consignatiekas beheert ook andere waarborgen: voor overheidsopdrachten, de wet-Breyne, vervoersvergunningen en kansspelen, maar ook waarborgen gevraagd door een publieke instantie. Die gebeuren voortaan ook via e-DEPO.

Bron: Moneytalk Knack

Klik rechtsonder op meer info om het volledige artikel te lezen

Bekijk video: https://www.youtube.com/watch?v=Yooobc_SSZY

 21/10/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België