Nieuws

BELGISCHE HUIZENPRIJZEN ZULLEN DIT JAAR MET 3% STIJGEN

De huizenprijzen in België zullen dit jaar met 3 procent stijgen, zo verwacht kredietbeoordelaar ‘Standard & Poor’s’. Vorig jaar stegen de prijzen met circa 3,5 procent. De prijsstijging wordt gestut door de lage rentes en de arbeidsmarkt die steeds beter wordt.

De kredietbeoordelaar verwacht dat de Belgische economie op dreef zal blijven, maar eerder in beperkte mate dit jaar. “De belangrijkste groeimotor blijft nog steeds de binnenlandse vraag, met een belangrijke rol voor de gezinsuitgaven. Het herstel van de arbeidsmarkt zal wellicht nog versnellen en zo steun bieden aan het gezinsinkomen.”

Trump en Brexit

S&P wijst op een overwaardering van de huizenmarkt. Het is al langer bekend dat de huizenprijzen in ons land in de voorbije decennia veel sneller zijn gestegen dan de inkomens of de huurprijzen. Toch blijven huizen betaalbaar in een internationale vergelijking. “In Brussel kostte een huis in september 2016 gemiddeld 290.000 euro, tegenover 415.000 euro in Parijs en 560.000 euro in Londen.”

Twee grote risico’s ziet de kredietbeoordelaar: de Brexitonderhandelingen en het protectionisme van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, factoren die de kleine open Belgische economie bedreigen. België is bij de eurolanden met de grootste blootstelling aan het Verenigd Koninkrijk. Negen procent van de Belgische export van goederen en diensten ging in 2015 richting het Verenigd Koninkrijk, klinkt het.

Bron: Het Laatste Nieuws21/02/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België