Nieuws

STORMLOOP OP VASTGOED NA 1 JUNI

In Vlaanderen gaat op vrijdag 1 juni het nieuwe registratietarief van 7 procent van kracht. Voor duizenden kandidaat-kopers is het wachten bijna voorbij. De flinke belastingverlaging van 10 naar 7 procent heeft daar alles mee te maken.

De vastgoedmarkt in Vlanderen zakte in elkaar na de aankondiging van de belastingverlaging door Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD). Heel wat kandidaat-kopers schoven hun beslissing door tot na de inwerkingtreding op 1 juni, om op die manier de huidige hogere belastingen te ontlopen.

Aankoop on hold

Dat bleek overduidelijk uit de vastgoedbarometer van de notarisfederatie, zo schrijft De Standaard. Die noteerde voor de maanden februari en maart een daling van het aantal vastgoed­verkopen met respectievelijk 8,2 en 7,6 procent. In april volgde een stabilisatie (+0,9 procent meer dossiers dan in april 2017) en die trend zou zich ook in mei doorgezet hebben, meldt Bart Azare van notaris.be.

In ieder geval maken de notariskantoren zich volgens Azare op voor een drukke maand juni. “Het is de verwachting dat een pak kandidaat-kopers in juni hun slag willen slaan, nadat ze hun aankoop een halfjaar on hold hebben gezet”, vertelt hij in De Standaard. “Ook voor de zomermaanden juli en augustus voorspellen we meer dossiers dan normaal.”

5.000 uitgestelde vastgoedverkopen

Het staat niet vast om hoeveel extra dossiers het zal gaan. Maar alleen al een simpele inhaalbeweging van het ‘verlies’ aan transacties in februari en maart levert een stock van 3.000 tot 5.000 uitgestelde vastgoedverkopen op.

Bron: De Standaard28/05/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België