Nieuws

VASTGOEDMARKT KRIMPT, AANTAL TRANSACTIES GEDAALD

Het aantal vastgoedtransacties in ons land is in de eerste zes maanden van het jaar gedaald met 1,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de Notarisbarometer.

De Belgische vastgoedmarkt lijkt het, na de recordjaren 2016 en 2017, wat kalmer aan te doen. Reden? Potentiële kopers zouden als gevolg van de gewijzigde registratierechten, die op 1 juni in Vlaanderen van kracht werden, een afwachtende houding aannemen.

Wallonië stijgt, Vlaanderen zakt

Alleen in Wallonië werd een groei van de activiteit geregistreerd (+2,1%). Brussel noteerde voor de voorbije zes maanden een daling met 1,9 procent van het aantal transacties in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Vlaanderen kende een vermindering van de vastgoedactiviteit met 2,7 procent.

Limburg daalt niet

Op provinciaal niveau zagen in Vlaanderen met uitzondering van Limburg alle provincies hun activiteit over het eerste semester dalen. De grootste afname was voor Oost-Vlaanderen (-5,4%).

Bekeken per trimester daalde de index van de vastgoedactiviteit in de maanden april, mei en juni met 1,9 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Die daling zette zich door in alle regio’s.

Bron: Belga

Foto: energepic.com23/07/2018

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België