Nieuws

U KOOPT EEN HUIS? HOUD REKENING MET DEZE KOSTEN

Als u een woning koopt, is dat een weloverwogen beslissing. Met een budget in uw achterhoofd helpt Vastgoedservice u in het aankoopproces van uw droomwoning. Omdat we houden van open communicatie, lijsten we hieronder even op welke extra kosten u in het achterhoofd moet houden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

1. Registratierechten

Wie een bestaande woning aankoopt, dient langs de notaris te passeren. Wil u de aankoop van uw woning laten officialiseren, dan bent u registratierechten verschuldigd. Het bedrag hangt af van de ligging en het type huis. In Vlaanderen bedraagt dat 10%. Indien het om een woning met klein beschrijf gaat, is dit slechts 5%.

2. Notariskosten

Bij de registratierechten is het honorarium van de notaris niet inbegrepen. Deze vergoeding is steeds een percentage op de verkoopprijs. Het exacte bedrag hangt af van de precieze prijs.

3. BTW

Koopt u een nieuwe woning, dan moet u geen registratierechten, maar wel BTW betalen. Reken dus op 21% BTW bij de aanschaf van een nieuwe woonst.

Bij Vastgoedservice houden we ervan dat u op elk moment van het aankoopproces op de hoogte bent van alle administratieve en financiële zaken. Transparantie en eerlijkheid zijn de bouwstenen van een vlotte samenwerking.4/10/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België