Nieuws

LEG EEN HUIS OF APPARTEMENT ONDER DE KERSTBOOM

Nooit meer kregen kinderen een huis of appartement als geschenk van hun ouders. Sinds begin dit jaar hebben Vlamingen al voor meer dan 2,3 miljard euro vastgoed cadeau gedaan. Een ideetje voor onder de kerstboom?

De Vlaamse notarissen hebben al een drukke periode achter de rug. In de eerste tien maanden van het jaar hebben ze alleen al voor schenkingen van vastgoed liefst 15.342 akten verleden. Dat zijn er al 1,5 keer zo veel als in heel 2015. Zo blijkt uit cijfers van Notaris.be.

Belastingverlaging

Hoogstwaarschijnlijk neemt dat aantal nog toe. “Heel wat koppels komen pas op het einde van het jaar langs. Ze willen een cadeau van die omvang (gemiddeld 150.000 euro) liefst met Kerstmis of Nieuwjaar geven”, zegt notaris Bart Van Opstal. “De toegenomen populariteit van schenken is te danken aan een serieuze belastingverlaging.”

Eind juli vorig jaar zette de Vlaamse Regering haar bijl in de hallucinant hoge taksen - tot 70%. Voor woningen tot 150.000 euro betaal je nog maar 3% bij schenking in rechte lijn (bijvoorbeeld aan kinderen) en 10% in niet-rechte lijn (bijvoorbeeld aan neven en nichten).

Bron: Het Laatste Nieuws6/12/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België