Nieuws

BOUWGROND? DIT ZIJN DE DUURSTE EN GOEDKOOPSTE GEMEENTEN

In welke gemeenten is bouwgrond het duurst en in welke het goedkoopst? Brussel is het duurste, Oost-Vlaanderen is aan een opmars bezig in Vlaanderen en Wallonië blijft het goedkoopste.

De duurste bouwgronden liggen nog altijd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De mediaanprijs voor een vierkante meter grond klom er van 540 euro naar 545 euro. In Vlaanderen was er een stijging van 211 euro naar 218 euro. Voor goedkope bouwgrond blijft Wallonië de place to be. De mediaanprijs bedraagt er 73 euro per vierkante meter.

Oostende

Wegens onvoldoende transacties op gemeentelijk niveau staan er geen Brusselse gemeenten in de top tien van duurste gemeenten. Die top tien is nu bijna volledig ingenomen door Vlaamse gemeenten met helemaal bovenaan Oostende 464 euro/m2). Stabroek (438 euro/m2) op plek twee en Leuven (377m2) op drie.

West-Vlaanderen

De prijs van bouwgrond zit al jaren in de lift en dat in alle Vlaamse provincies. Maar vooral in West-Vlaanderen is de opwaartse evolutie opvallend sterk. In 2012 bedroeg de mediaanprijs er 200 euro per vierkante meter. Antwerpen en Vlaams-Brabant waren toen fors duurder dan West-Vlaanderen.

In 2017 is West-Vlaanderen met een mediaanprijs van 245 euro per vierkante meter al duidelijk duurder dan Antwerpen en Vlaams-Brabant. In Vlaanderen blijf Limburg uitgesproken de provincie met de goedkoopste bouwgrond.

Wallonië

Waalse gemeenten bezetten de volledige top tien van de goedkoopste gemeenten. Met als uitschieter Somme-Leuze, een buurgemeente van Durbuy. Daar betaalt u 37 euro/m2 voor bouwgrond.

Bron: Trends Knack

Top 10: klik rechtsonder op 'meer info'30/04/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België