Nieuws

VASTGOED KOPEN OF HUREN OP LATE(RE) LEEFTIJD?

Mensen denken vroeg of laat na over hun oude(re) dag. Meestal hebben ze een aardig centje bij elkaar gespaard en willen ze naar een kleiner huis of appartement verhuizen. Rijst de vraag: huren of kopen? Zonder dat ze hun erfgenamen met extra kosten opzadelen.

Kosten bij doorverkoop, successierechten, … De financiële opsomming kan nog wel een tijdje doorgaan en is dan ook een broertje dood voor de oudere mensen. Kopen lijkt plots geen goede optie meer, dan maar huren?

Appartement

Minder kosten, minder werk, minder onderhoud en een lager energieverbruik. Een appartement is de eerste keuze om op latere leeftijd naartoe te verhuizen. Daarbij wordt vaak het ouderlijk huis verkocht. De gedachtegang is dat het makkelijker wordt voor de kinderen voor de regeling van de erfenis en dat de successierechten worden ingedijkt. Er kan dus gerust vastgoed worden gekocht zonder dat de erfgenamen zich later blauw betalen.

Vastgoed/vruchtgebruik

Bij aankoop kunnen er afspraken gemaakt worden met de kinderen. Wanneer zij eigenaar worden van de naakte eigendom en de ouders het vruchtgebruik houden, zullen de kinderen heel wat minder successierechten moeten betalen.

Zorgwoning

Een alternatieve, veel voorkomende en elegante oplossing zijn zorg- of kangoeroewoningen die stevig in opmars zijn. Kost en inwoon worden gedeeld, de privacy blijft bewaard. Op die manier ondersteunen ouders ook financieel hun kinderen omdat er meer kan worden gespaard. En de ouders zelf bouwen aan een mooie toekomst wanneer ze zorgbehoevend worden.27/12/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België