Nieuws

VERBOUWERS LATEN VLAAMSE ENERGIEPREMIES LIGGEN

Wie energiebesparende renovatiewerken uitvoert, kan via de energiepremies van de Vlaamse overheid een deel van z’n investering terugverdienen. Toch wordt niet systematisch gebruik gemaakt van de energiepremie, merkt het Vlaams Energieagentschap (VEA). Het lanceert daarom een nieuwe campagne.

“Hoewel de renovatie-activiteit op hoge toeren draait, zien we dat de Vlaming niet systematisch gebruikmaakt van de energiepremies. En zo dus geld laat liggen”, zegt Luc Peeters, administrateur-generaal van het VEA. “Voor de meeste premies is er al enkele jaren een daling in het aantal aanvragen en uitbetalingen. Ook dit jaar is zwak begonnen.”

Nieuwe campagne

Om verbouwers te infomeren en hen eraan te herinneren premies aan te vragen, lanceert het VEA een nieuwe campagne: ‘Energiezuinig verbouwd? Niet vergeten: premie aanvragen!’

Luc Peeters: “We horen nog te vaak dat verbouwers niet wisten dat ze recht hebben op premies of dat ze er tegenop zien om de premies aan te vragen. Zonde als je weet dat gemiddeld 95% van de aanvragen ook effectief aanvaard en uitbetaald wordt. De aanvraagprocedure is ook zeer eenvoudig.”

Energiebesparende maatregelen

Door het bestaan van de energiepremies nog eens extra in de verf te zetten, wil het VEA verbouwers ook aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. Die zijn niet enkel goed voor de portefeuille - dankzij de premies en het lagere verbruik - maar zorgen ook voor minder belasting op het milieu.

Andere premies

De Vlaamse overheid kent premies toe aan wie het dak, de muren of de vloer van z’n woning isoleert, hoogrendementsbeglazing plaatst of een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler installeert. Er is ook een totaalrenovatiebonus voor wie minstens 3 investeringen uitvoert in een periode van 5 jaar.

Foto: Pixabay

Bron: Energiesparen.be

Klik rechtsonder op ‘meer info’ om alle Vlaamse energiepremies terug te vinden.

 

 24/06/2019 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België