Nieuws

UW HUIS HEEFT VOORTAAN EEN PASPOORT

Alle woningen in Vlaanderen krijgen een digitaal paspoort. Dat bundelt nuttige gegevens over uw woonst. Voorlopig is die info nog beperkt, maar daar moet de komende jaren verandering in komen.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) en minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) stelden de woningpas voor: een gratis digitaal paspoort voor alle woningen in Vlaanderen.

Minder rompslomp

Daarin staan algemene gegevens zoals de ligging, indeling van het gebouw en de EPC/EPB-aangifte. Dat die gegevens met een paar muisklikken terug te vinden zijn, is een administratieve vereenvoudiging voor wie zijn woning verkoopt of (ver)bouwt.

Appartementen

Voorlopig bestaat de woningpas voornamelijk voor huizen. De meeste appartementen en studio’s beschikken nog niet over een digitaal paspoort. Dat komt omdat bij de FOD Financiën de beschikbare adresinformatie niet altijd volledig gekend is tot op het niveau van het busnummer.

Uw woningpaspoort

Het digitaal paspoort van uw woning is terug te vinden op woningpas.vlaanderen.be. Inloggen kan met uw elektronische identiteitskaart, uw token of via de app Itsme.

Bron: Tijd11/12/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België