Nieuws

GAAT U BINNENKORT 'SUPERMARKTWONEN'?

Gaan we binnekort onze huizen bouwen op het dak van een supermarkt? Om de woningnood in ons land aan te pakken en om de schaarse ruimte efficiënt in te vullen, is het een absolute noodzaak volgens de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS). ‘Supermarktwonen’, begin er al maar aan te wennen.

Om u even een beeld te schetsen: projectontwikkelaars willen woningen bouwen op honderden supermarktsites. Daarbij worden bestaande parkings en platte daken van supermarktketens omgevormd tot appartementen, woningen en parken.

Woningnood

Van de 1.461 onderzochte supermarkten in Vlaanderen komen er 336 sites in aanmerking voor de nieuwe trend. In Wallonië en Brussel zou het eveneens om enkele honderden sites gaan. Volgens de sector kan het idee bijdragen om de woningnood in de steden voor de komende tien jaar op te lossen.

“Als je weet dat er in ons land naar schatting zo’n 780.000 mensen - zo’n 475.000 gezinnen - bijkomen tegen 2030, dan moet er minstens duizenden hectare woonruimte gevonden worden”, zegt Olivier Carrette, afgevaardigd bestuurder bij BVS.

Naar Nederlands model

De idee van supermarktwonen is alvast niet nieuw. In de Nederlandse stad Utrecht is het bijvoorbeeld mogelijk om te sporten op voetbalvelden boven de parkeergarages van de Ikea. In China staan er huizen op de daken van verschillende grote winkelcentra.

Bron: www.bereal.be2/12/2016

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België