Nieuws

6 OP 10 JONGEREN VERKIEST TRADITIONEEL HUIS MET TUIN

Ondanks de betonstop, schaarse bouwgrond en verdichting in steden en dorpen klinkt een eigen huis met tuin voor een meerderheid van jongeren (62%) nog steeds als muziek in de oren.

Een instapklare, afgewerkte woning of appartement is bijzonder populair bij jongeren. Om dit te kunnen betalen, blijven ze vaak langer thuis wonen. Zelfs wanneer ze al aan het werk zijn (75%).

Huis boven appartement

Eén op twee heeft concrete plannen om dit jaar een instapklare woning of appartement te kopen, gevolgd door 38% dat kiest voor het kopen van een bestaande woning om te renoveren en 19% voor nieuwbouw. Het valt ook op dat jongeren duidelijk een huis boven een appartement verkiezen (70% vs. 11%). Dat blijkt uit de achtste editie van het trendrapport van de woningmarkt van Blavier.

Instapklaar

De jongeren hun voorkeur gaat uit naar een instapklare woning, die dan nog liefst lijkt op het huis waar ze opgroeiden. “Twee op drie jongeren kleven de woonverwachtingen en -wensen van hun ouders aan. De helft wil een woning zoals die van hun ouders en het liefst in eenzelfde buurt wonen”, zegt Stefan Hallez, algemeen directeur van Blavier.

Ideaalbeeld bijstellen

“Dat is verrassend omdat dit niet rijmt met de toekomst van de woningmarkt. Het is dus belangrijk om hun ideaalbeeld bij te sturen door onder meer de voordelen van compact wonen in een dorpskern of stad voldoende te benadrukken.”

Bron: UPR

Foto: Vastgoedservice8/02/2019

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België