Nieuws

LENEN VOOR HUIS NU ECHT DUURDER

Wie wil lenen voor een huis of appartement zal daar dit jaar meer voor betalen. Dat schrijft De Morgen. Marktleider BNP Paribas Fortis verwacht een stijging van 0,5 procent. “Door de onrust op de financiële markten zou het wel eens heel snel kunnen komen”, aldus Kristof De Paepe van Spaargids.be.

Het wordt al een tijdje gezegd: de goedkope leningen voor de aankoop, bouw of renovatie van een huis zouden ooit weer moeten stijgen. Tot nu toe bleef alles echter binnen de perken. Daar lijkt nu verandering in te komen, want de angst voor een hogere inflatie deed de aandelenmarkten de laatste dagen kelderen, maar de langetermijnrentes sterk stijgen.

“Voor dit jaar - en dan vooral in de tweede jaarhelft - gaan we ervan uit dat onze tarieven voor hypothecaire kredieten met een vaste rentevoet en looptijd van tien jaar met 50 basispunten (0,50 procent) zullen stijgen”, klinkt het bij BNP Paribas Fortis.

Belgen blijven kopen

Hierdoor zullen de meeste Belgen niet meteen tegengehouden worden om vastgoed te kopen. In 2017 werden er 1 procent meer huizen en appartementen verkocht en BNP Paribas Fortis rekent zelfs opnieuw op een lichte toename van het aantal vastgoedtransacties.

In Vlaanderen zou wel een vertraging kunnen optreden in de eerste zes maanden. Veel Vlamingen wachten met hun aankoop tot na 1 juli, wanneer de nieuwe regelgeving rond registratierechten in werking treedt. Vanaf dan betalen alle kopers zeven procent.

Bron: VTM Nieuws

Lees volledige artikel (meer info)13/02/2018 MEER INFO

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België