Nieuws

ZO SPAAR JE JE BUDGET VOOR JE DROOMHUIS BIJ ELKAAR

Wie toch zijn droomappartement- of villa wil kopen, moet zich vooral focussen op de uitgaven. Door volgende 4 zaken aan te pakken, kan je alvast iets meer sparen en ben je een stapje dichter bij je ideale woning.

1. Routines

Het is erg eenvoudig om een routine te creëren. Dagelijks een broodje halen of ‘s ochtends stoppen voor een meeneemkoffie, het zijn enkele van die voorbeelden die we dagelijks of wekelijks exact op dezelfde manier doen. Je gaat er geen miljoenen door binnenrijven, maar door ‘s ochtends thuis koffie te zetten en mee te nemen in een thermos of boterhammen te smeren, is de eerste stap tot sparen al gezet.

2. Koopprikkels

Als je bijvoorbeeld met een hongertje zit, kan je best geen supermarkt binnenwandelen. Een slechte dag op het werk zou dan weer kunnen leiden tot een avondje op restaurant en volgens de Universiteit van Michigan is eenzaamheid ook een prikkel om te gaan shoppen. Let dus op je koopprikkels, want het vermijden van de aankoop van onnodige producten kan je een pak uitsparen.

3. Stille verbruikers

Hoewel zaken als huishuur en het afbetalen van een eventuele wagen of de maandelijkse boodschappen wellicht de grootste hap uit het budget zijn, is het ook opletten voor de stille verbruikers. Dat zijn maandelijkse kosten waar je eigenlijk weinig rekening mee houdt en niet eens hoog oplopen, maar opgeteld op jaarbasis een stevige portefeuille kunnen vullen.

4. Ga digitaal

Heb jij ook geen idee hoe groot je budget nu ongeveer is? Of is sparen niet helemaal jouw ding? Dan zijn er heel wat apps om het maandelijks budget te beheren. Je kan daar je inkomsten en uitgaven oplijsten. Aan het eind van de maand heb je dan het perfecte overzicht en kan je bijsturen om een maand later een beter resultaat te bekomen.

Conclusie

Kortom, het grote lot ga je hier niet mee winnen. Door enkele leuke tips toe te passen, kan je maandelijks wel al snel meer geld opzij zetten. En een hoger budget is een stap dichter bij je droomhuis.26/03/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België