Nieuws

SKIVAKANTIE? VIER TIPS OM INBRAAK TE VOORKOMEN

Het is nog een maand vooraleer de Krokusvakantie van start gaat, maar de skiënde Belg haalt de latten stilletjes van stal. Vergeet niet om het huis veilig achter te laten om bij terugkomst niet geconfronteerd te worden met een onaangename verrassing.

Dé piekperiode voor woninginbraken zijn de wintermaanden. En zeker de periode wanneer de mensen graag het witte goud in de bergen opzoeken. Lees even deze vier tips in verband met inbraakbeveiliging om het risico drastisch in te perken.

1. Sluit ramen en deuren

Het klinkt ridicuul, maar meestal raken dieven via een openstaande deur of venster uw woning binnen. Een geroutineerde inbreker heeft maar een kiertje nodig. Controleer bij vertrek of alles goed is afgesloten. En voor mensen die over een alarmsysteem beschikken, zet dit aan.

2. Breng buren op de hoogte

Geen beter alarmsysteem dan het oog en oor van uw buren. Sociale controle is essentieel bij inbraakpreventie. Breng een goede buurman- of vrouw op de hoogte van de reis en vraag om de brievenbus leeg te halen of de container buiten te zetten. Wek de indruk dat er continue iemand aanwezig is.

3. Politietoezicht

Het wordt zelden gedaan, maar er kan gratis afwezigheidstoezicht worden aangevraagd bij de lokale politie. Tijdens de meest uiteenlopende momenten komt de politie een kijkje nemen en de woning controleren op mogelijke sporen van inbraak. Aanvragen kan op www.police-on-web.be.

4. Zorg voor levendigheid

Gesloten gordijnen, de brievenbus die uitpuilt, telefoons die nooit worden afgenomen, … Meer signalen heeft een inbreker niet nodig dat er iemand aanwezig is. Via timers of domotica kunnen de rolluiken worden bediend of kan de buitenverlichting aanspringen. Vergeet niet om de vaste telefoon naar de gsm door te laten schakelen.24/01/2017

Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.

Design door qkeleq
Webontwerp en ontwikkeling door UNEEK Concepts

© 2016 Vastgoedservice

Lid erkende vastgoedmakelaars BIV, Erkenningsnummer BIV 202.818
Ondernemingsnummer 881 871 045
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B 1000 Brussel
onderworpen aan de deontologische code
land van erkenning: België